Q1. What is a Drache?

Ans. Drache is a stun gun cum Baton cum Flashlight making it a very powerful Self- Defence product. A device used to immobilize an attacker without causing serious injury, typically by administering an electric shock.

 

Q2. Who can make use of it?

Ans. This can be used by security guards, police enforcements , night travellers and also effective for personal self- defense.

 

Q3. Does this have free access while repair anyone one part?

Ans. All components and parts of this electric shocker have free access when it is necessary to repair the product or to replace the consumable cushioning elements (for example, LED, contact button, etc.).

 

Q4. Is it suitable to carry around in our luggage bag?

Ans. Yes, it is possible to disassemble for convenient transportation and carrying.

 

Q5. What is the delivery time period for this product?

Ans. 3 – 5 days

 

Q6. What is the warranty period of this product?

Ans. 1 year

 

Q7. What are the 4 flashing modes?

Ans. 1. Low brightness, 2. High Brightness 3. Blinker 4. Stun Gun

 

Q8.  How much shock does this Device produce?

Ans. Generates a powerful but non-lethal electric shock of 12 million volts.

 

Q9. How safe is it to have around children?

Ans. The Drache is a self-defense device, and like other options, should be kept out of reach of children at all times. It is equipped with a safety lock that protects any such accidents..

Q7. How long will the Drache battery last for? Is it rechargeable, or can I use regular batteries?

Ans. The battery can supply over fifty 2-second applications. As with all power sources, environmental conditions, such as extreme heat or cold, can impact battery life differently.

Yes it is rechargeable.

Q8. Can the Drache be brought on a plane?

Ans. No, Drache devices are not permitted in carry-on luggage for domestic flights. However, they can be packed in checked baggage if you are traveling to a state that allows possession.

Q9. Isn’t high voltage lethal?

Ans. High voltage, in itself, is not dangerous. One can receive a 25,000-volt shock of static electricity from a doorknob on a dry day without harm. The physiological effect of electrical shock is determined by the current, its duration, and the power source that produces the shock. The typical household current of 110 volts is dangerous because it can pump many amperes of current throughout the body indefinitely. By contrast, the Drache device’s power supply consists of batteries that are capable of supplying electrical power for a few minutes, but will not kill the assailant

Q10. How can the Drache device be so effective yet non-injurious?

Ans. The Drache device does not depend upon impact, pain or body penetration to achieve its effect. Its pulsating electrical output interferes with communication between the brain and the muscular system, resulting in loss of control. However, the Drache device is non-destructive to nerves, muscles and other body elements. It simply affects them in their natural mode. More importantly, no court of law has ever ruled that a death has ever been directly attributed to the Drache Stun gun cum Baton device.

Please comment below in case you have any other questions.